Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Λίλιαν Βουδούρη"

www.stegililianvoudouri.gr

Εδώ και πολλά χρόνια, όνειρο των οικογενειών, αποτελούσε η απόκτηση ενός σπιτιού ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στα χρόνια που εμείς δεν θα μπορούμε να είμαστε πλέον δίπλα τους.
Η πραγματοποίηση του ονείρου ήρθε μέσα από τη χορηγία του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», που εξασφάλισε την αγορά του σπιτιού, γεγονότος που αποτέλεσε το μεγαλύτερο δώρο στην ιστορία του συλλόγου. Το μεγάλο αυτό δώρο καθώς και η χρηματοδότηση των εξόδων για τα δυο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της ΣΥΔ (Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), ήρθε ως επιστέγασμα και ανταμοιβή των ανθρώπων που προσπάθησαν και μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια για την εξασφάλιση των παιδιών τους.

Η απόκτηση του ΣΠΙΤΙΟΥ, του δικού μας σπιτιού δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο αλλά μια πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να στηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις και με τη δική σας βοήθεια. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι στην Ελλάδα, δομημένο ειδικά για τη στέγαση, εφ’ όρου ζωής, ανθρώπων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Οι χώροι του σπιτιού μας είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο και σεβασμό, ώστε να κάνουν τη διαβίωση άνετη προς τα άτομα με αναπηρία. Το σπίτι μας αποτελείται από φιλόξενους κοινούς χώρους, υπνοδωμάτια με μπάνιο που φιλοξενούν ένα ή δύο άτομα, κουζίνα-τραπεζαρία, χώρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων-γυμναστήριο, εκπαιδευτική κουζίνα, βεράντες και μεγάλο κήπο.

Το σπίτι μας είναι ανοιχτό για όλους εσάς που επιθυμείτε να μας επισκεφθείτε, να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε. Οι φίλοι δεν είναι ποτέ αρκετοί και εμείς έχουμε ανάγκη από τη στήριξη όλων σας.

Εξειδικευμένο προσωπικό ασχολείται καθημερινά με τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών των παιδιών μας.

Το Σπίτι μας στελεχώνεται από τις εξής ειδικότητες:

  • Kοινωνικό λειτουργό
  • Ψυχίατρο
  • Ψυχολόγο
  • Εργοθεραπευτή
  • Γυμναστή
  • Μουσικοθεραπευτή
  • Νοσηλευτή
  • Ειδικούς παιδαγωγούς
  • Βοηθητικό προσωπικό

Για πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε σχετικά με το σπίτι ή για την υποστήριξή σας σε αυτό, μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 210 6036000
Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»
Πικερμίου 79, Πικέρμι, stegi.amymoni@gmail.com
www.lilianvoudouri.gr